вторник, 3 октомври, 2023
- Реклама -
НачалоЗдравна политикаСпират продажбата на лекарство против епилепсия

Спират продажбата на лекарство против епилепсия

В изпълнение на разпоредбите на чл. 264 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина фирма „Рош България“ ЕООД, уведомява за предстоящо прекратяване след една година и половина на продажбите на лекарствените продукти ривотрил – Rivotril tablet 0,5 mg. x 50 и Rivotril tablet 2 mg. x 30. Медикаментите се изписват при епилепсия, но намират приложение и в психиатрията.

Съгласно чл. 264 от Закона за лекарствата, притежателят на разрешението за употреба е длъжен да извърши уведомление не по късно от 18 месеца преди датата на преустановяване на продажбите. Съгласно изискванията на закона, до преустановяване на продажбите притежателят на разрешението за употреба е длъжен да осигури достатъчни количества от съответния лекарствен продукт за задоволяване на здравните потребности на населението.

Министерство на здравеопазването предприема всички необходими мерки за осигуряване на високоефективно и качествено лечение на пациентите на „Рош България“. Проведени са разговори с фирмата, притежател на разрешението за употреба и са в ход всички необходими мерки за осигуряване непрекъснатост на лечението на пациентите, нуждаещи се от лекарствения продукт Rivotril. До окончателното изтегляне на продукта от българския фармацевтичен пазар, доставките от него за България ще бъдат регулярни, е потвърдено от страна на производителя. 

Свързани теми: Шизандра е растение, което стимулира паметта, пази от депресия

Психиатър: Безизходицата провокира автоагресия и самоубийства

Аутизъм, депресия и шизофрения с общ произход?

Творците имали по-често психични отклонения

Натрапливата невроза често е комбинирана с други психични разстройства

СНИМКА: ДАК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -