Реклама
Начало Здравна политика Доц. Николай Янев от „Пирогов“ е номиниран за „Лекар на годината“

Доц. Николай Янев от „Пирогов“ е номиниран за „Лекар на годината“

0
доц. Николай Янев
Реклама

Днес, 19 октомври, в деня на Св. Иван Рилски – покровител на медиците, празнуват и българските лекари. Да посветиш професионалния си път на помощта за другите – това е призвание. Често в медиите се говори главно за лекарски грешки и лошо отношение. Рядко се споменава за обикновените лекари, които тихо и без претенции да са велики застават до своите пациенти в трудни моменти и правят всичко възможно, за да върнат здравето им. Работят в тежки условия с лошо заплащане, стара апаратура и неремонтирани клиники. Въпреки всичко следват новостите в медицината, за да покоряват нови върхове.

Доц. Николай Янев от „Пирогов“ е „Лекар на годината“

Един от тези всеотдайни лекари е доц. Николай Янев от „Пирогов“. Той е номиниран от Българския лекарски съюз за „Лекар на годината – 2017“. През август той извърши уникална операция за Югоизточна Европа с 3D принтиран индивидуален имплант. Технологичната новост спаси 43-годишен мъж с рак на лицето. Доц. Янев натрупал солиден опит областта на лицево-челюстната хирургия в Англия, но се завръща в родината, за да извърши автотрансплантацията. Лицето на 43-годишния мъж е пострадало сериозно от тумора. 3D принтираният титаниев имплант е изработен в Германия по индивидуална мярка на пациента. За целите на операцията доц. Янев комбинира високи технологии от различни европейски държави.

Реклама

Наградата на доц. Янев Днес ще бъде връчена на тържествена церемония в зала EFE на хотел „Маринела“. „Лекар на годината“ е най-престижното медицинско отличие у нас. Изборът на наградените в различните категории отразява мнението на медиците от цялата страна. Тази година двадесет и осемте лекарски колегии са отличили за награждаване свои колеги в седем основни категории, сред които: „Млад лекар“, „Принос за развитие на иновативната медицина“, „Доайен в медицината“ и голямата награда – „Лекар на годината – 2017“.

Реклама

Exit mobile version