Вещество в лайката спира раковите клетки

PRINT

Една чаша чай от лайка дневно може да бъде отлична профилактика на онкологичните заболявания, твърдят учени от Охайо, цитирани от в. „Дейли мейл“. В топлата напитка се съдържа веществото апигенин, което може да обезсили раковите клетки.

Както американски изследователи изяснили, апигенин пречи на раковите клетки да живеят значително по-дълго от нормалните клетки, а също така ги прави и много по-податливи на лекарствена терапия.

Основните природни източници на апигенин са чай от лайка, магданоз и целина. Веществото се намира още в много плодове и зеленчуци, традиционно включени в средиземноморската диета. Ето още една причина, поради която тази диета се счита за една от най-ефективните стратегии за превенция на рака. В допълнение към противотуморните свойства апигенинът притежава и добри противовъзпалителни способности.

Учените са установили, че субстанцията коригира аномалии в рибонуклеиновата киселина – молекули, съдържащи генетичния код, отговорни за поне 80% от случаите на рак. Раковите клетки в организма са толкова упорити, защото съумяват да потиснат процеса, който води до обичайната клетъчна смърт. Апигенинът предотвратява злокачествени клетки се изплъзнат от този цикъл. Изследванията сега показват по-специално, че той действа ефективно върху клетките на рака на гърдата.

Свързани теми: Инхалация с билки и настойка с лук гонят настинката

Кои са най-лековитите билки в България

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Вещество в лайката спира раковите клетки беше последно модифицирана от: декември 8th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *