Шест прости правила срещу рака на гърдата

PRINT
джогинг ходене

Ракът на гърдата възниква вследствие на генетично предразполжение, влияние на външната среда и начина на живот. Експерти от Оксфордския университет смятат, че той може да бъде предотвратен. Ето и техните съвети:

  1. Тренирайте активно по 15 минути всеки ден! Това сваля риска с около 20%. Изследване на 120 000 жени в менопауза показало, че всекидневният джогинг по 15-35 минути намалява съществено вероятността от заболяването.
  2. Редовно ходете на профилактични прегледи! Най-страшното е ракът да бъде открит в напреднал стадий.
  3. Кърмете! Изчислено е, че то сваля риска с 10%. Препоръките са да се кърми поне шест месеца. Това има и друга положителна страна – вероятността от сърдечно-съдово заболяване при жената пада със 17%.
  4. Учени от Бостън са на мнение, че жените трябва да се откажат от спиртните напитки. Тяхно изследване показало, че алкохолът причинява до 15% от смъртните случаи, свързани с рака. Спиртът е едно от най-канцерогенните вещества в света.
  5. Друга опасност са мазните продукти – те повишават риска от рак с20%. Опасни са продуктите с наситени мазнини – те увеличават вероятността от хормонозависим рак на гърдата с цели 28%, изчисляват учените.
  6. Следете за теглото си! В Университетския колеж на Лондон доказали, че качването на килограми никак не е безопасно. Увеличаването на размера на дрехите с един номер за 10 г. вдига риска от рак на гърдата след менопаузата с една трета.

Източник: The Telegraph

[Общо: 3    Средно: 3.7/5]
Шест прости правила срещу рака на гърдата беше последно модифицирана от: август 16th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *