С автобус агитират за скринингови прегледи в Югозападна България

PRINT

Дванадесет населени места от Югозападна България ще бъдат домакини на информационни събития по проект „СПРИ и се прегледай“.
Това е третият от шест региона, заложени в предстоящите през август и септември обиколки, срещи и хепънинги в изпълнение на проект „СПРИ и се прегледай“. Събитията ще бъдат реализирани в периода 26-30 август и ще обхванат 12 населени места – Перник, Кюстендил, Дупница, Сандански, Петрич, Банско, Благоевград, Драгоман, Костинброд, Ботевград, Самоков и София.
Целта на обиколките е да бъде достигнат възможно най-голям брой хора. Предвидените дейности са насочени към повишаване информираността на обществото по проект „СПРИ и се прегледай“, като основните компоненти ще бъдат разясняване на концепцията за провеждане на скринингови прегледи в България и значението на ранната диагностика на трите локализации по проекта – рак на маточната шийка и рак на гърдата при жените, и рак на дебелото и правото черво при мъжете и жените.
Основното послание на кампанията е необходимостта от възпитаването на лична отговорност към собственото здраве. Серия от събития със забавен и състезателен характер ще позволи достигането на целевите групи по достъпен начин. Посредством личен контакт със специалисти в областта на скрининга и регионалните здравни инспекции, които координират проект „СПРИ и се прегледай“, всеки участник ще има възможността да получи отговор на индивидуалните си въпроси и притеснения.
В събитията участие ще вземат и представители на организации на хора с увреждания, малцинствени групи и други хора в неравностойно положение. По този начин кампанията цели да предостави равен достъп до информацията по проекта и да мотивира всички групи, които потенциално подлежат на безплатни скринингови прегледи.

Събитията ще бъдат проведени, както следва:
26.08
Перник – 10.00 ч., площада пред община Перник
Кюстендил – 13.30 ч., пл. Велбъжд 1
Дупница – 18.00 ч., х-л „Универсал“
27.08
Сандански – 10.30 ч., площад пред община Сандански
Петрич – 13.30 ч., площад пред община Петрич
Банско – 18.00 ч., площад пред община Банско
28.08
Благоевград – 10.00 ч., площад пред община Благоевград
Драгоман – 15.00 ч., площад пред община Драгоман
Костинброд – 18.00 ч., площад пред община Костинброд
29.08.
Ботевград – 14.30 ч., площад пред община Ботевград
Самоков – 17.30 ч., читалище „Отец Паисий“
30.08.
София – 12.00 ч., бул. Витоша, до бул. Патриарх Евтимий.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
С автобус агитират за скринингови прегледи в Югозападна България беше последно модифицирана от: май 1st, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *