Орехи срещу диабет при жените

PRINT

Изследване сред 137 893 американки на възраст между 35 и 77 години показало, че консумацията само на 28 грама орехи най-малко два пъти седмично снижава риска от диабет тип 2 с 24%, пише в. „Телеграф“. Въпреки че проучването е проведено с жени, учените смятат, че орехите въздействат по аналогичен начин и на мъжете.

Участниците в него са следени в продължение на 10 години, а това време е напълно достатъчно, за да се разбере, ако някой пациент развива диабет тип 2. През този период подробно е изследван техният хранителен режим, включително колко често в това време са консумирали ядки. Също така регулярно са правени измервания на теглото и телесните мазнини на хората. Изчислено е, че ако жената яде орехи 1-3 пъти в месеца, рискът от появата на диабет е намалял с 4%. Ако ги консумира всяка седмица – с 13%, и ако това се прави най-малко два пъти седмично – с 24%.

Учените свързват статистиката със специалните хранителни качества на ядките. Известно е, че те са богати на есенциални мастни киселини, способни да намалят острото протичане на различни възпаления, да защитят организма от сърдечно-съдови заболявания, рак и артрит.

Миналата година учени от Университета на Калифорния са открили, че млади хора, включващи в дневното си меню ядки, могат да се похвалят с подобрена фертилност и увеличен брой на сперматозоидите.

СНИМКА: SXC

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Орехи срещу диабет при жените беше последно модифицирана от: май 7th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *