Мащерката унищожава бактерия, виновна за акнето

PRINT

За лечението на акне учените предлагат да се използва мащерка. Според тях, растението е по-ефективно и по-безопасно от антибактериалните кремове, пише в. „Телеграф“. Констатациите им са направени след детайлно проучване на влиянието на тинктури от мащерка, невен и смирна върху култури от бактерията Propionibacterium acnes. Именно тя предизвиква неприятните пъпки по кожата.

Билковите настойки са в състояние да унищожат бактериите в рамките на пет минути в лабораторни условия. Това обясни д-р Маргарита Гомес-Ескаладе от университета „Лийдс“, шеф на изследователския екип. Най-добре се представила обаче мащерката. По думите на лекарката тази билка действа дори по-добре от бензоил пероксид, който се влага като съставка в много кремове за акне.

Според експертите билковата алтернатива на стандартните кремове и лосиони за почистване могат да помогнат много на хора с кожа, която е чувствителна към химикалите. Например бензоил пероксид често предизвиква парене и дразнене на кожата.

Учените допълват, че все още са необходими допълнителни тестове в условия, които в голяма степен пресъздават реалната среда на човешката кожа. Така ще може да се види как настойките работят на молекулярно ниво.

Свързани теми: Витамини и хиалуронова киселина връщат свежестта на кожата

Колагенова мезотерапия се бори успешно с белези и стрии

СНИМКА: ИНТЕРНЕТ

[Общо: 1    Средно: 4/5]
Мащерката унищожава бактерия, виновна за акнето беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *