Малки дози аспирин пазят бременните от опасно усложнения

PRINT
бременна бременост

Прееклампсията е опасно усложнение, което се среща при 2-8% от бременните жени. Проявите са високо кръвно налягане и наличието на големи количества на протеин в урината, съобщава „Ремедиум“. По принцип може да бъде опасно, да застраши живота на бебето и дори на майката. Американски експерти сега изразиха мнение, че прееклампсията може да се контролира с ниски дози аспирин. Той трябвало да се дава на всички жени в риск за състоянието.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Високото кръвно при бременните може да е опасно за плода 
Прееклампсията се свързва със заплаха от бъбречна недостатъчност
Липсата на витамин D може да отключи тежко усложнение при бременните 
Повръщането при бременните всъщност е добър знак 

Експертите вече са издали съответните препоръки, основани на анализ на повече от 20 проучвания. Всички те показали, че всекидневният прием на аспирин, започвайки от 12-та седмица, намалява вероятността от развитие на прееклампсия с 24%. Аспиринът снижава риска от преждевременно раждане, причинени от прееклампсия с 14%, сваля с 20% риска от забавяне на вътреутробното развитие на бебето.

Най-хубавото е, че малките дози аспирин не давали странични ефекти при жените с повишен риск от развитие на прееклампсия. Съветът на американските лекари е да се приемат не повече от 81 милиграма аспирин на ден, като се започне от 12-та седмица на бременността.

Източник: Ремедиум

[Общо: 2    Средно: 3.5/5]
Малки дози аспирин пазят бременните от опасно усложнения беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *