Безплатна прегледи за ортопедични проблеми по градовете

PRINT

Екипи от специалисти по протези и ортези консултират безплатно пациенти на удобно за тях място в цялата страна с помощта на единствената в България мобилна лаборатория. Целта е да се улеснят трудноподвижните хора и тези, които живеят далеч от големите градове.

Това съобщиха от специализираната компания „Вип Плюс Медикотехническа лаборатория“, която е собственик на мобилната лаборатория. През последния месец съоръжението е посетило пациенти в над 10 населени места в различни райони на страната, сред които Димитровград, Хасково, Русе, Разград, Силистра, Дулово, Търговище, Попово, Тервел, Добрич, Айтос, Гоце Делчев и др.

От услугите на мобилните медицински екипи могат да се възползват пациенти, които се нуждаят от изработване или ремонт на индивидуални протези, ортези, коригиращи корсети за гръбначни изкривявания и др., като посещението е безплатно. Със специален преносим скенер се взимат необходимите мерки за изработване на протезата или ортезата. Процедурата отнема между 5 и 10 минути.

Специалистите консултират пациента относно вида и материала на медицинското изделие. След това то се моделира и изработва в лабораторията в София и се доставя обратно. Важно за изработката на коригиращи корсети е пациентите да бъдат предварително диагностицирани от лекар-специалист и да разполагат с рентгенова снимка, за да се гарантира качествената изработка на изделието.

В мобилната лаборатория се извършват също така и поддръжка, и технически ремонти на протези и ортези.

Лабораторията разполага и с тензометрична мобилна установка за анализ на индивидуалния модел на походка и за диагностициране на деформацията на сводовете на стъпалата на хора, които се нуждаят от ортопедични стелки или обувки. След диагностиката и взимането на необходимите мерки стелките или обувките се изработват в лабораториите в София или във Варна и се доставят обратно на място. Обувките могат да бъдат направени и по изцяло индивидуален модел по желание на пациента.

За да си запишат час, е достатъчно пациентите да се обадят на тел. 02/856 50 38, 0887 925 725. Посещенията се извършват по предварително изготвен график в зависимост от натовареността на мобилните екипи и удобното за пациента време.

Мобилната лаборатория като част от „Вип Плюс“ работи с Агенцията за социално подпомагане (АСП), чрез която се финансира до определена стойност изработката на протези и ортези, както и на ортопедични обувки и стелки за диабетици. Освен медицинските консултации, експертите в лабораторията съдействат на пациентите и при оформянето на необходимите документи към АСП.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Безплатна прегледи за ортопедични проблеми по градовете беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova
loading...