Безплатна прегледи за ортопедични проблеми по градовете

PRINT

Екипи от специалисти по протези и ортези консултират безплатно пациенти на удобно за тях място в цялата страна с помощта на единствената в България мобилна лаборатория. Целта е да се улеснят трудноподвижните хора и тези, които живеят далеч от големите градове.

Това съобщиха от специализираната компания „Вип Плюс Медикотехническа лаборатория“, която е собственик на мобилната лаборатория. През последния месец съоръжението е посетило пациенти в над 10 населени места в различни райони на страната, сред които Димитровград, Хасково, Русе, Разград, Силистра, Дулово, Търговище, Попово, Тервел, Добрич, Айтос, Гоце Делчев и др.

От услугите на мобилните медицински екипи могат да се възползват пациенти, които се нуждаят от изработване или ремонт на индивидуални протези, ортези, коригиращи корсети за гръбначни изкривявания и др., като посещението е безплатно. Със специален преносим скенер се взимат необходимите мерки за изработване на протезата или ортезата. Процедурата отнема между 5 и 10 минути.

Специалистите консултират пациента относно вида и материала на медицинското изделие. След това то се моделира и изработва в лабораторията в София и се доставя обратно. Важно за изработката на коригиращи корсети е пациентите да бъдат предварително диагностицирани от лекар-специалист и да разполагат с рентгенова снимка, за да се гарантира качествената изработка на изделието.

В мобилната лаборатория се извършват също така и поддръжка, и технически ремонти на протези и ортези.

Лабораторията разполага и с тензометрична мобилна установка за анализ на индивидуалния модел на походка и за диагностициране на деформацията на сводовете на стъпалата на хора, които се нуждаят от ортопедични стелки или обувки. След диагностиката и взимането на необходимите мерки стелките или обувките се изработват в лабораториите в София или във Варна и се доставят обратно на място. Обувките могат да бъдат направени и по изцяло индивидуален модел по желание на пациента.

За да си запишат час, е достатъчно пациентите да се обадят на тел. 02/856 50 38, 0887 925 725. Посещенията се извършват по предварително изготвен график в зависимост от натовареността на мобилните екипи и удобното за пациента време.

Мобилната лаборатория като част от „Вип Плюс“ работи с Агенцията за социално подпомагане (АСП), чрез която се финансира до определена стойност изработката на протези и ортези, както и на ортопедични обувки и стелки за диабетици. Освен медицинските консултации, експертите в лабораторията съдействат на пациентите и при оформянето на необходимите документи към АСП.

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатна прегледи за ортопедични проблеми по градовете беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *