Алергичната реакция била знак за здраве

PRINT

Оказа се, че сърбеж в очите, кихане, кашляне по време на пролетта, освен че носи неприятни за алергичния човек симптоми, може да бъде и знак за отлично здраве, съобщава агенция „Дартс нюз“. Противно на нагласите, че алергичните към полени са болни хора, учени от Медицинския факултет на Йейл твърдят че това е всъщност знак, че имунната система на човек действа много добре.

Според изследователите имунната система на алергичните към полени и други растения се засилва, предпазвайки организма от токсините в околната среда. За да се защити от тях имунната система реагира с кихане, кашляне, сърбеж и парене в очите,твърдят учените.

За справяне с всички видове алергии системата за защита на човешкото тяло включва различни методи. Изследователите са установили, че имунитетът работи в две различни посоки. В първия случай – унищожава заразените клетки. Във втория – тялото се предпазва от вредните токсини чрез разработването на специфични антитела, които атакуват дразнителя. Въпреки общото неразположение на хората, вторият случай е много по-изгоден, убедени са учените.

Свързана тема: Съществува ли алергия от слънцето?

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Алергичната реакция била знак за здраве беше последно модифицирана от: юни 11th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *