Комбинацията от антибиотици и разреждащи кръвта медикаменти е опасна

PRINT

Комбинацията от разреждащи кръвта медикаменти и антибиотици създава повишен риск от кървене, съобщиха учени от Германия, които направиха ново мащабно проучване. Лекарствата срещу сгъстяване на кръвта се дават на пациенти, при които има опасност от съдов инцидент – инфаркт или инсулт. Най-често те страдат от предсърдно мъждене.

Д-р Ингрид Шуберт от университетската клиника в Кьолн проверила как се отразява допълнителния прием на други препарати, например антибиотик, при над 500 000 пациенти. Целта била да се разбере дали не възниква ситуация, която застрашава по някакъв начин живота на тези хора.

Д-р Шуберт установила, че според вида на антибиотика рискът от кървене повишава два до пет пъти в сравнение с пациенти, които не приемат лекарства от този тип. Най-големи проблеми в комбинация с разреждащи кръвта препарати причинявали офлоксацин (Ofloxacin), котримаксозол (Cotrimoxazol), който се състои от две действащи като антибиотик съставки – триметрприм (Trimethoprim) и сулфаметоксазол (Sulfamethoxazol), а също и флуорхинолон (Fluorchinolone), подгрупа на хинолоните.

[Общо: 12    Средно: 3.6/5]
Комбинацията от антибиотици и разреждащи кръвта медикаменти е опасна беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *