За бързи рефлекси – спанак, яйца и сирене

PRINT

Ако искате да имате бързи рефлекси, трябва да слагате по-често на масата спанак, соя, сирена и яйца. Те съдържат веществото тирозин, което подобрява реакциите, пише изданието The Star като цитира проучване на Лейдънския и Амстердамския университет. Посочените продукти са особено полезни за шофьорите, при които бързите рефлекси са от особено значение.

Учените направили компютърен тест с доброволци. Когато на екрана се появявала зелена стрелка, те трябвало да натиснат възможно най-бързо копчето. Всъщност те били две, със стрелки като тези на екрана. Експертите помолили да се избира копчето, което съответства на стрелката от екрана. При червена стрелка хората не трябвало да правят нищо.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Броколи е супер зеленчук, пази сърцето и костите
29-годишна изглежда като ученичка чрез суровоядство
Броколи, спанак и джогинг пазят от тромби

Експериментът бил разделен на две части. В първата преди теста с компютъра доброволците изпивали чаша сок с тирозин. Във втората изпивали чаша с пласебо (безвреден разтвор). Оказало се, че именно след сока с тирозин скоростта на реакцията на доброволците се подобрявала. Ниската концентрация на тирозин се свързва с ниско ниво на невротрансмитера допамин, който води до депресия и апатия.

[Общо: 2    Средно: 2.5/5]
За бързи рефлекси – спанак, яйца и сирене беше последно модифицирана от: януари 4th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *