Малините увеличават шанса за забременяване

PRINT
alt

В малините има много витамин С, който е от съществено значение за мъжката плодовитост. Червените плодчета съдържат също и магнезий, който участва в производството на тестостерон, пише The Daily Mail. Освен това спасяват сперматозоиди от окислението, което причинява стресът.

Изследвания с 44 мъже са показали, че участниците в проучването, които приемали високи дози на витамин C, имали с 20% по-малко увредено ДНК, отколкото мъжете, които въобще не консумират малини.

Освен това и след зачеването антиоксидантите в малините намаляват риска от спонтанен аборт. Всяка порция малини съдържа и фолиева киселина, която е важна за бременността и особено в ранните етапи от развитие на ембриона.

В допълнение към малините учените съветват в диетата да се включат броколи и картофи. Малините са отличен избор и, ако се нуждаете от закуска. Те ще ви помогнат да поддържате здравословно тегло, необходимо за баланса на половите хормони, защото са с ниско съдържание на калории, а захарите им бавно се абсорбират през тъканта на клетката.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]
Малините увеличават шанса за забременяване беше последно модифицирана от: май 8th, 2018 Iliana Angelova
loading...