Реклама
Начало Заболявания и лечение Опасно ли е ниското кръвно?

Опасно ли е ниското кръвно?

1
Реклама

Хипотонията е състояние, при което апаратът за кръвно налягане отчита показатели по-ниски от 100/70. Съпровожда се със слабост, виене на свят, главоболие и прилошаване. Хората с ниско кръвно често са апатични, имат усещане за обща слабост и умора най-често сутрин, но и през целия ден, липсва им бодрост даже след продължителен сън, паметта им изневерява, разсеяни са, с намалена работоспособност, казва д-р Мартина Ралева, кардиолог (на снимката по-долу).

Ниското кръвно също е опасно – лесно става високо

Симптомите – нарушена потентност или месечен цикъл

Реклама

д-р Мартина РалеваЕдин от симптомите, който е особено неприятен и при двата пола, е нарушаването на потентността при мъжете и на менструалния цикъл при жените. Забелязва се повишена раздразнителност, емоционална неустойчивост, разстройства при заспиване и по време на сън.

Често към тези симптоми се присъединяват и усещането за тежест в стомаха, горчивина в устата, намаляване на апетита, гадене, киселини, запек. Тези хора често имат болки в ставите и мускулите.

Не се успокоявайте с това, че ниското кръвно не е опасно, колкото високото, казва д-р Ралева. Често то може да е знак за по-сериозно заболяване.

Може да е знак за заболяване

Ниското кръвно налягане може да е признак на заболяването дистония. В надбъбречните жлези се изработват хормоните на стреса. Адреналинът, наричан още агресивен хормон, възбужда, предизвиква прилив на кръв към главата, повишено кръвно, изпотяване, раздразнителност. Ако се отделя много от него, кръвното скача.

Ацетилхолинът е хормонът на слабостта и предизвиква точно обратни симптоми – кръвното спада, човек се облива в студена пот, получава треска и раздразнителна слабост. Пониженото кръвно често е симптом на недостатъчна сърдечна дейност.

Сърцето трудно изпомпва кръв и отслабва тонуса на кръвоносните съдове. При всички случаи страдащите от хипотония следва да се консултират с кардиолог или с личния си лекар.

СНИМКА: АРХИВ

Реклама

1 коментар

  1. Без значение е под каква форма. Особено полезен е при силен предменструален синдром. Ако имате по-ниско кръвно сутрин и това ви пречи да бъдете адекватни веднага след сън, е добре да помислите и за алтернативни продукти, които да ви помогнат в по-дългосрочен план. Коренът от женшен помага именно в такива ситуации. Освен това енергизира, повишава концентрацията и паметта, укрепва имунната система.

Коментарите са затворени

Exit mobile version