петък, 2 декември, 2022
- Реклама -
НачалоПрофилактикаПродължава кампанията с безплатни прегледи за деца в "Пирогов"

Продължава кампанията с безплатни прегледи за деца в „Пирогов“

90 деца бяха прегледани в рамките на инициативата Програма„Детско здраве „Пирогов“. През УНГ преминаха 40 от малчуганите на възраст между 6 и 17 години. Най- честите оплаквания са от характерните за сезона настинки и възпаление на ушите. Към детски ортопед-травматолог са се обърнали 32 деца, от които 4 не са били предварително записани. Най-малки са били момиченце и момченце на 3 години, а най-голямо е било момче а 13.

Общо 8 от децата са с гръбначно изкривяване (сколиоза), като при 2 от тях сколиозата е в много тежка форма. Те са насочени за корсетолечение, а останалите 6 за лечебна физкултура. 24 от хлапетата, които прегледа екипът на д-р Атанас Кацаров са с плоскостъпие.

Детският хирург доц. д-р Христо Шивачев пък прегледа 15 деца. Най-малкото е едномесечно бебе, а най-голямото е на 11 години. От прегледаните деца 11 с пъпни и ингвинални (в областта на слабините) хернии,а 4 напълно здрави.

Детските уролози са потърсени от 3 деца.

Високоспециализираните профилактични прегледи по Програма „Детско здраве „Пирогов“се провеждат в последната събота на всеки месец. Те са безплатни, а за да бъде прегледано едно дете е необходино единствено да бъде записано предварително по телефона:

– 02/ 91 54 428 – за детски уролог
– 02/ 91 54 447 – за детски хирург
– 02/ 91 54 479 – за УНГ
– 02/ 91 54 262 – за детски ортопед-травматолог

Прегледите стартираха миналата есен в „Пирогов“, а през пролетта екипите на УНГ специалиста д-р Асен Меджидиев, на травматолога д-р Атанас Кацаров, съвместно с детския хирург доц. Христо Шивачев и детски уролози започнаха да извършват високоспециализираните прегледи и в различни градове на страната.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -