неделя, 25 февруари, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни УНГ прегледи тази събота

Безплатни УНГ прегледи тази събота

Поради зачестяването на острите хронични инфекции през пролетно-летния сезон специалистите от болница „Софиямед“ разкриват консултативен УНГ кабинет, които ще работи на територията на ДКЦ „Софиямед“ и в събота, съобщиха от лечебното заведение. Консултативните прегледи за деца и възрастни ще се извършват от 9 до 14 ч.

Завеждащ отделението по УНГ заболявания в МБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Йорданов коментира, че профилактиката на уши-нос-гърлените болести е от изключителна важност. „Често най-елементарните симптоми като затруднено носно дишане могат да бъдат съпътствани от други сериозни заболявания, изискващи консервативно или дори хирургично лечение. С отварянето на консултативния кабинет в съботните дни ще предложим на нашите малки и големи пациенти още една възможност за провеждане на техния профилактичен преглед. Ще обърнем специално внимание на пациентите с изявено затруднено носно дишане – алергични ринити, полипи в носа, диагнози, които са характерни с оплакванията си именно през настоящия пролетно-летен сезон. Приканваме и всички пациенти, които имат проблеми с гласа и преглъщането, които хъркат нощем и създават сериозни проблеми за съня на партньорите си задължително да се обърнат за консултация с цел избягване на сериозни усложнения. В отделението ни се прилагат световните стандарти по диагностиката и лечението на тези заболявания“.

Д-р Йорданов допълва, че някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите, тъй като се проявяват със симптоми като продължителна хрема. „Полипите в носа например се образуват заради хронични заболявания, предизвикани от инфекции при синузит и ринит. Ако пациентът не е предприел своевременно лечение, възпалителният процес става хроничен и се получават усложнения, които в последствие изискват хирургична намеса. Именно затова профилактичните прегледи особено при децата трябва да са редовни“.

Специалистите от болница „Софиямед“ извършват безкръвно и нетравматично премахване на носни полипи и сливици чрез последно поколение ендоскопска апаратура. „Тези операции са рутинни за нашия екип, а удобството за пациента е, че те изискват само няколко дни болничен престой“, допълва специалистът.
В навечерието на международния ден на детето – 1 юни, специалистите по УНГ заболявания от „Софиямед“ обявяват безплатни консултативни прегледи за деца и възрастни. Те ще се проведат на 31-ви май (събота) от 9 до 14 ч. след предварително записване на тел. 0700 31 051.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -