петък, 12 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за разширени вени и рани в Пловдив

Безплатни прегледи за разширени вени и рани в Пловдив

Медицински център-1 в Пловдив организира безплатни прегледи за разширени вени и трудно зарастващи рани, съобщават от лечебното заведение. Акцията продължава от 18 до 22 април 2016 г. През тези дни швейцарският специалист д-р Петър Илиев ще преглежда за венозни заболявания – разширени вени и варикозни язви, както и трудно зарастващи рани. Консултациите са във връзка с настъпващите Великденски празници и се организират със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Ако искате да се възползвате от акцията, трябва само да се обадите на тел. 032/644-222, за да си запазите час.

Швейцарският лекар от български произход д-р Петър Илиев е един от водещите европейски специалисти в лечението на разширени вени. По време на прегледа ще ориентира болния за вида на заболяването му и ще даде препоръки за лечението.

Д-р Петър Илиев емигрира в Швейцария през 1970 г. и след завършване на специализация по ангиология и съдова хирургия, основава клиника за лечение на разширени вени и трудно заздравяващи рани по крайниците в Базел. Преди това е бил главен лекар на Първа швейцарска клиника по венозни заболявания в Крейцлинген. Д-р Илиев е член на Швейцарския и Германския съюз на лекарите специалисти по съдови заболявания.

За трудно зарастващите рани лекарят казва, че се появяват обикновено при пациенти с нелекувани разширени вени, които не са взели мерки срещу хроничния венозен и лимфен застой. След почистване на язвата се поставя специална фиксираща превръзка. Препоръчва на пациента да ходи колкото може повече. Така превръзката само за няколко дни помага за изчезване на отока и болките.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -