събота, 28 януари, 2023
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи за имунитета и в "Пирогов"

Безплатни прегледи за имунитета и в „Пирогов“

„Пирогов“ се включва в отбелязването на Международния ден на имунологията с безплатни профилактични прегледи за пациенти. Прегледите ще се проведат на 28 и 29 април, когато се отбелязва самият ден. Мястото е „Лаборатория по клинична имунология“, известна също като „кръвна банка“. Прегледите започват в 8 и продължават до 13. 00 часа. За да се възползват от тях, хората задължително трябва да се запишат предварително по телефона – всеки делничен ден от 8.00 до 13. 30 часа на номер 02/ 91 54 311. Не е нужно да носят направление от личния лекар.

В лабораторията ще консултират и преглеждат лекари със специалности клинична имунология, медицинска генетика и педиатрия. Те напомнят на хората да носят медицинска документация, ако имат такава (изследвания, епикризи). Клиничната имунология изучава ролята на имунната система в патогенезата на почти всички заболявания при човека, както и възможностите за лечение чрез повлияване и регулиране на патологично променените имунни механизми.
Консултация с лекар клиничен имунолог е полезно да бъде проведена при следните състояния:

  • чести инфекции (отити, синуити, пневмонии, херпеси, ангини, гъбични инфекции, хронични диарии), които водят до съмнение за вроден имуннен дефицит при деца
  • придобити имунни дефицити при възрастни – ако скоро е претърпяна операция, приеман е антибиок поне 2-3 пъти в рамките на 1 година, при рецидивиращи херпеси, при чести инфекции на бъбреците, при чести инфекции на пикочно-половите пътища, при често повтарящите се гинекологични гъбични инфекции при жените при хронични очни заболявания, HIV и ТБЦ
  • очни болести – увеити и иридоциклити:
  • онкологични заболявания – по време и след химиотерапия
  • автоимунни и ревматични болести: лупус, ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, васкулити, псориазис , ревматизъм и др.
  • алергии : астма, сенна хрема, алергии към животни, хранителни продукти и лекарства
  • репродуктивни проблеми – при неуспешни опити за забременяване от 2 години
  • хроничен стрес и наднормено тегло.

В „Лабораторията по клинична имунология“ на Пирогов се извършват голям обем от специализирани имунологични изследвания, включващи хуморален и клетъчен имунитет, фагоцитарна функция, авто-антитела, провъзпалителни показатели, туморни маркери, имуно-генетични изследвания, целящи оценка на генетичната предразположеност към определени заболявания, както и някои виирусологични показатели.

Не изпускайте новите публикации

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -