сряда, 19 юни, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи при уролог в Пловдив

Безплатни прегледи при уролог в Пловдив

Отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив организира безплатни консултации през първата половина на юли. Обхватът на заболяванията, с които можете да се обърнете към тези специалисти, е много голям.

През лятото по време на отпуска обичайно се ходи на басейн, на море или планина. При много хора това води до обостряне на хроничните възпалителни процеси на пикочо-отделителната система, както и до появата на заболявания с невъзпалителен характер. Това е поводът уролозите да обявят своята кампания, заяви д-р Десислава Гаджева (на снимката).

Най-често срещаните хронични болести са цистит, пиелониефрит, простатит. Останалите включват стрес инконтиненцията, при която пациенти, по-често дами, се изпускат, когато кихат, кашлят и дори при ходене. Среща се и и ърдж инконтиненция, когато позивите за уриниране са през 30 минути. Те са толкова силни, че принуждават човек веднага, на момента да отиде до тоалетна.

Към симптомите се привиква, но помощ трябва да се търси

сутрешна скованост болки в стомаха„Проблемът на пациентите е, че свикват с тези симптоми и не търсят лечение, казват си: „Нещо съм се простудил!“ или „Пих повече вода, а сега ще дежуря в тоалетната.“, „От възрастта е, какво да се прави?“. По съвет на съседката някои провеждат лечение, като пият отвари от боровинки или мечо грозде, но всички са сигурни, че неблагополучието ще отмине след известно време. На практика става точно обратното – признаците се задълбочават и се стига до изпускане на урината“, посочи лекарката.

Затова уролозите в „Централ Хоспитал“ са решили да проведат кампания, като всеки пациент, който се нуждае, след прегледа ще бъде изследван. По този начин своевременно ще се диагностицират възпалителните проблеми и случаите на свръхактивен пикочен мехур (СПМ).

Откритите в начален етап, ще започнат лечение своевременно, а това е гаранция, че ще бъдат постигнати резултати. Д-р Гаджева заяви, че за лечението на СПМ вече има специфични лекарствени препарати, разработени в последните 15 години, защото проблемът е от голямо социално значение – една трета от жените в Европа страдат от неприятното заболяване, което води до физическа и психическа неустойчивост.

Всички, които желаят да се консултират с екипа от водещи специалисти в Южна България, трябва да си запазят час на тел: 0879/097-094. Направления от личните лекари не са необходими.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -