Реклама
Начало Профилактика Безплатни прегледи при трудно заздравяващи рани, белези от травми и изгаряния

Безплатни прегледи при трудно заздравяващи рани, белези от травми и изгаряния

0
проф. Мая Аргирова изгаряния белези
Реклама

Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” обяви безплатни прегледи при трудно заздравяващи рани, белези от травми и изгаряния. Специалистите насочват вниманието си към пациентите, които се борят с трудно заздравяващи рани и към тези, които имат деформации и смущаващи белези след оперативни интервенции и изгаряния.  Десетки са пациентите, които от години търсят помощ и така и не откриват пътя към решението и възвръщането на самочувствието си.

„При нас непрекъснато идват пациенти, които са се лутали с години в търсене на помощ, докато състоянието им не се влоши и не се наложи операция”, разказва проф. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия.

Реклама

Знаете ли как да окажете първа помощ при изгаряне?

За да не се стига до спешна помощ, от 17 май до 17 юни екипът на проф. Аргирова ще консултира безплатно хора с тези  проблеми. Всеки вторник от 13:30 до 19:00 приемно-консултативните кабинети в Клиниката по изгаряне ще бъдат на разположение на всички, които предварително са се записали на телефон 0882732459.

„Няма универсално средство за локално лечение или медикамент. Ако нещо помага на един, не е задължително то да облекчи друг пациент. Изкуството ни се състои в правилната оценка на пробелма и индивидуалния подход към всеки”, казва още проф. Аргирова.

В кампанията за безплатни прегледи се включва и Отделението по изгаряне и пластична хирургия при деца, които ще консултират всеки малчуган, претърпял травма или инцидент, оставили му белег.

Просто и евтино средство против белезите – витамин Е

Такива проблми често се отразяват на емоционалното развитие при децата и способността им за социална адаптация. Смущения и дикомфорт изпитват и възрастните. Затова успешното и навременно лечение са от изключително значение за възстановянето на нормалния ритъм на живот на нашите пациенти.

Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е водещата специализирана структура в страната за диагностика, активно лечение и ранна рехабилитация на деца и възрастни с изгаряния, измръзвания и мекотъканни дефекти.

Нейните основи са положени още през 1961 година. Към днешна дата Клиниката разполага със специалисти с  богат опит, преминали през десетки обучения у нас и в чужбина, които успешно прилагат най-модерните техники и препарати за лечение в областта.

Реклама

Exit mobile version