петък, 19 юли, 2024
- Реклама -
НачалоПрофилактикаБезплатни прегледи на бъбреци и отделителна система за бебета в София

Безплатни прегледи на бъбреци и отделителна система за бебета в София

ДКЦ Софиямед обяви безплатни прегледи при нефролог за бебета на две дати – 2 и 7 март 2017 г. В тези два дни родителите могат да заведат децата си при детския нефролог и педиатър д-р Татяна Цанова от 10,30 0о 12,30 ч. Лекарката ще извършва безплатни консултативни прегледи с ехографско изследване на отделителната система при бебета и деца. Необходимо е предварително записване на тел. 0700 31 051.

Този профилактичен преглед включва ехографско изследване на отделителната система. Той се препоръчва като профилактика при всички деца, без значение дали те имат оплаквания. По този начин може да се открият някои вродени аномалии. След това се дават насоки за навременна и успешна терапия.

Ултразвуковият преглед е напълно безвреден, при нужда от проследяване може да се повтаря многократно и носи голяма информативна стойност за структурни отклонения на отделителната система. Посредством изследването могат да се открият отклонения (аномалии) в размера, в местоположението, в структурата на бъбрека. Може да се намери разширено легенче с или без разширен уретер, да се видят кисти. Друга възможна находка е отлагане на калциеви соли в бъбрека (нефрокалциноза). Затова съветвам родителите да не пропускат да извършат и този профилактичен преглед, който от 2013г. се извършва задължително по програма „Детско здравеопазване““, коментира д-р Татяна Цанова, детски нефролог в ДКЦ „Софиямед“.

Профилактичният преглед при нефролог е включен в пакета дейности, които здравната каса покрива при бебетата. Майките могат да отидат на специалист, като вземат направление от личния си лекар. Акцията на Софиямед обаче позволява да се консултирате само със записване по телефона.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -