четвъртък, 25 април, 2024
- Реклама -
НачалоЗаболявания и лечениеПациент с тежък паркинсон ходи отново след лечение в Медипол

Пациент с тежък паркинсон ходи отново след лечение в Медипол

Илия Пенев живее с с диагнозата болест на Паркинсон от 8 г. Постепенно се влошава и въпреки най-силните лекарства не може да ходи. От медикаментите се чувства зле, започват халюцинации. В търсене на ефективна терапия стига до болницата Медипол в Истанбул. Поставят му апарат за дълбока мозъчна стимулация. Сега, три месеца по-късно 74-годишният мъж ходи отново, а болестта сякаш се е върнала в начален стадий. Още приема лекарства, но в минимални дози, чувства се много добре.

Защо лечението на паркинсон в Турция е по-добро от нашето? 

доц. Али Зирх мозъчен пейсмейкър паркинсон

Доц. Али Зирх вече има над 1000 пациенти с паркинсон, на които е поставил апарат за дълбока мозъчна стимулация. С това става първият турски лекар, вписан в рекордите на Гинес.

Близките на Пенев споделят, че за да бъде одобрен един пациент за дълбока мозъчна стимулация у нас, трябва да “мине през иглено ухо” – изискванията на НЗОК са много сложни, чака се твърде дълго. Друг минус е, че апаратът, който касата плаща, е стар модел. Батериите му трябва да се сменят след 5 г. с нова интервенция. Освен това у нас почти няма такива специалисти, които да разбират от фините настройки на апаратчето, а те са много важни, за да се постигне добър ефект от лечението. 

Апаратчето, поставено в Турция, има прогнозен живот 25 г. Настройването се прави още в болницата след поставяне и не се налага втора операция за смяна на батерии. Не на последно място цената е по-ниска от тази в България за същия модел ново поколение апарат за дълбока мозъчна стимулация.

Водещият специалист за тази област в болница Медипол е неврохирургът доц. Али Зирх. През годините той натрупва богат опит в поставянето на такива апарати за дълбока мозъчна стимулация – поставя рекорд преди няколко месеца, когато пациентите му стават над 1000.

Избират Медипол в Турция, защото имат добри отзиви за болницата от близки. Операцията се организира много бързо, а самата интервенция се прави с частична упойка. Само за поставянето на батериите накрая се ползва пълна упойка. “Всичко е много добре организирано, посрещнаха ни още на летището. В пакета са включени и контролни прегледи, изследвания. От пациента се иска само да стигне до Истанбул”, разказва дъщерята на Пенев.

Достъпът на български пациенти до Медипол става още полесен

Всички български пациенти, които се интересуват от лечение в Турция, сега могат още по-лесно да получат предварителна информация. През юни 2023 г. болницата Медипол отвори свое представителство в София (адресът е София, бул. Васил Левски 82). Целта е да достигаме по-лесно до пациентите в региона, да засилим контактите си с хората и да бъдем в постоянна връзка с тях, заявиха от мениджмънта на лечебното заведение.

С офиса на Медипол в София може да се свържете на:

0879398707

0878808167

02 9963833

Официалните представители на Медипол в България са д-р Юлиан Моллов и Светослава Стоянова. Д-р Моллов е добре известен с това, че помага на български пациенти, които търсят допълнителна медицинска помощ в южната ни съседка. Така те могат да намерят своя лекар без излишно лутане и то на най-добрата цена. Превежда безплатно епикризите им и ги изпраща в Турция за съставяне на лечебен план.

Български пациенти отиват в Медипол, когато търсят модерно и ефективно лечение в Турция. Най-често те имат различни онкологични заболявания, насочени са за трансплантация или са им небоходими нови технологични решения като апарата за дълбока мозъчна стимулация при Илия Пенев. Избират турската болница заради високото ниво на медицината и опитните специалисти в нея, а също и заради по-изгодните финансови условия. Не на последно място пациентите споделят, че се чувстват наистина обградени с много внимание и грижи!

Болница Медипол обслужва пациенти от 72 страни

лечение в Турция болница Медипол

Медипол Мега е частна университетска болница, акредитирана по системата JCI. Това означава много висока оценка и световно признание. Има около 20 представителства в чужбина, обслужва пациенти от 72 страни. През лечебното заведение минават 3 милиона пациенти годишно, като 100 хиляди от тях са чужденци.

Клиниките в Медипол са оборудвани с най-новите медицински технологии:

  • TrueBeam; 
  • Гама нож;
  • Кибер нож;
  • Робот Da Vinci;
  • Интраоперативно лъчелечение (IORT). 

Разполага със звено, където се извършват трансплантация на черен дроб, бъбреци, както и костен мозък. В тази област Медипол е една от водещите три болници в Турция. 

След приключване на лечението пациентите получават всички изследвания и епикризи на английски език. Пакетите по правило включват редовно проследяване на състоянието, особено ако става дума за хронични или онкологични заболявания, също и след трансплантация на орган. От болницата посрещат пациентите си на летището, осигуряват безплатен транспорт между летището, хотела и болницата. На разположение са устни преводачи, които помагата на пациентите в комуникацията, свързана с престоя и лечението в болницата.

Автор Ина Димитрова

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -