Реклама
Начало Новини Наша клиника част от европейски проект за модерно лечение на витилиго

Наша клиника част от европейски проект за модерно лечение на витилиго

0
Реклама

В София бе открита Академична клиника за лечение на витилиго, която предлага лечение на световно ниво. В проекта участват български дерматологични клиники и един от най-модерните и технологични университети в Европа – „Гилермо Маркони“, Рим, Италия. Пациентите ще могат да се консултират не само с водещи наши специалисти, но и с експерти от нивото на проф. Торело Лоти, завеждащ Департамента по дерматология в университета и председател на Световната здравна академия по дерматология.

Новият подход в тълкуване на причините за появата на витилиго отделя голяма роля на оксидативния стрес. Провежданото досега лечение беше с променлив успех, но новите технологични възможности дават много висока ефективност на клиничния резултат и повишаване на качеството на живот. В Академична клиника за лечение на витилиго в София се прилагат специализирани лазерни и светлинни устройства, техники за таргетно достигане на медикаментите (едно от най-високите достижения на съвременната медицина), както и хирургични методи за автотрансплантация на меланоцити. Това е първата крачка за развитието на нова европейска структура за лечение на витилиго, която ще се реализира в много европейски страни.

В света от витилиго страда около 2% от населението, без значение от пол,  раса и обществено положение. Пациенти са знаменитости от ранга на Джон Хам,  Дъдли Мур, Стив Мартин и много други. Джон Хам, например, получава витилиго в резултат  на стрес  от работата му в сериала „The mad man”, а аутопсията на Майкъл Джексън доказва, че цветът на кожата му не е прищявка, а изсветляването е причинено именно от витилиго.

Реклама

Повече информация за съвременното лечение на витилиго можете да намерите на сайта  на проекта www.vitiligoclinic.bg. Там има и полезни съвети по отношение на ежедневието на пациенти с витилиго.

Реклама

Exit mobile version