Реклама
Начало Новини Масло от гроздови семки пази от диабет и болно сърце

Масло от гроздови семки пази от диабет и болно сърце

0
Реклама

Високите нива на линолова киселина в организма помага на хората да страдат по-рядко от сърдечно-съдови заболявания и инсулинова резистентност, която води директно към диабет. Това разкрива ново проучване, проведено в Университета на щата Охайо. Наблюденията се отнасят както за мъжете, така и за жените. Линоловата киселина се свързва още с по-голяма мускулната маса и по-ниски нива на възпаление, съобщава Zee News.

Линолова киселина спада към омега-6 ненаситените мастни киселини. Един от най-добрите източници за нея е маслото от гроздови семки. Линоловата киселина е около 80% от мазнините в тях. Тя се съдържа в по-големи количества и в царевичното масло.  Затари генетичните модификации на царевицата и други растения обаче хората консумират все по-малко линолова киселина.

Нещо по-лошо за нуждите на съвременната хранителна индустрия полезната линолова киселина се подлага на хидрогениране. Така тя се втвърдява и е по-удобна за ползване в производството. Само бе по този начин тя се превръща в трансмазнина, за която се знае, че  е изключително вредна. В повечето от мазнините за всекидневна употреба – соево или слънчогледово, линоловата киселина представлява само 20% от общото количество мастни киселини.

Реклама

Exit mobile version