Виаграта помага при болезнена менструация

PRINT
болка депресия фибромиалгия

Виаграта се оказа отлично средство за справяне с болките по време на менструация, пише „Нюз трак Индия“, като се позова на източници от Медицинския колеж „Пен Стейт“ и болницата „Нова градиск“. Дисменореята е една от най-разпространената причина за тази болка. Това е състояние, което възниква в дните на месечния цикъл.

Оплакванията са за болки ниско в стомаха, обща слабост, гадене, главоболие, световъртеж и отпадналост. Коремът е подут, апетитът липсва. Може да има и повишена температура, повръщане.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Нарът може да замести виаграта
Миомата засяга всяка трета жена у нас
Пестиците може да са причина за ендометриозата

Виаграта съдържа силденафил. То позволява на съдовете да се разширяват. По време на проучване е тестван ефекта му върху 25 жени с умерена или тежка форма на дисменорея между 18 и 35 г. Те получили таблетка силденафил, приложена вътревлагалищно. Още толкова били като контролна група. А тях им дали пласебо – безвредна таблетка без активни съставки. Резултатът показа, че в основната група, която тествала истинска виагра, болката изчезвала след 4 часа, при това без никакви странични ефекти.

По мнение на специалистите препаратът намалява болката, като увеличава притока на кръв. Кръвотечението обаче се увеличавало и в двете групи, така че засега учените не могат да обяснят точния механизъм на въздействие на съединението.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Виаграта помага при болезнена менструация беше последно модифицирана от: март 30th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *