вторник, 23 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВиаграта помага при болезнена менструация

Виаграта помага при болезнена менструация

Виаграта се оказа отлично средство за справяне с болките по време на менструация, пише „Нюз трак Индия“, като се позова на източници от Медицинския колеж „Пен Стейт“ и болницата „Нова градиск“. Дисменореята е една от най-разпространената причина за тази болка. Това е състояние, което възниква в дните на месечния цикъл.

Оплакванията са за болки ниско в стомаха, обща слабост, гадене, главоболие, световъртеж и отпадналост. Коремът е подут, апетитът липсва. Може да има и повишена температура, повръщане.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Нарът може да замести виаграта
Миомата засяга всяка трета жена у нас
Пестиците може да са причина за ендометриозата

Виаграта съдържа силденафил. То позволява на съдовете да се разширяват. По време на проучване е тестван ефекта му върху 25 жени с умерена или тежка форма на дисменорея между 18 и 35 г. Те получили таблетка силденафил, приложена вътревлагалищно. Още толкова били като контролна група. А тях им дали пласебо – безвредна таблетка без активни съставки. Резултатът показа, че в основната група, която тествала истинска виагра, болката изчезвала след 4 часа, при това без никакви странични ефекти.

По мнение на специалистите препаратът намалява болката, като увеличава притока на кръв. Кръвотечението обаче се увеличавало и в двете групи, така че засега учените не могат да обяснят точния механизъм на въздействие на съединението.

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -