Учени откриха как да включат на турбо имунната система

PRINT
рак лекарства

Японски учени откриха как да включат на турбо имунната система, така че тя да може да се пребори с рака или ХИВ. Те успели да отгледат в лабораторни условия огромен брой клетки, които могат да атакуват тумори и ХИВ. Тези клетки се срещат естествено в организма в малки количества, но ефектът се постигал само след инжектиране на голямо количество от тях на пациента.

Японското проучване е публикувано в изданието Cell Stem Cell. То е осъществено от университета на Токио и Центъра „Рикен“ за алергии и имунология.

Новият метод работи с вид бели кръвни телца

Според специалистите резултатите са изключителни, но за да се стигне до някакво лечение, ще трябва да се докаже, че прилагането на новия метод е безопасно. Той работи с вид бели кръвни телца, известни като цитотоксични Т-клетки. Те разпознават признаците на инфекция или рак върху повърхността на клетките и започват да ги атакуват.

За да получат достатъчно на брой Т-клетки, учените използвали технологии, прилагани при стволовите клетки. Една група учени извлякла Т-клетки, насочени към рака на кожата, а друга група – такива срещу ХИВ. Следващата стъпка ще е да се провери дали тези Т-клетки могат селективно да убиват туморните клетки, но да не закачат другите клетки в организма, заяви д-р Хироши Кавамото от екипа. Ако това стане, те ще могат директно да се инжектират на пациентите. Учените смятат, че разработването на новата технология няма да отнеме много време. Все пак основното предизвикателство е Т-клетките да бъдат накарани да разпознават целево желаните ракови образувания.

Проф. Алън Кларк, директор на Европейския институт за изследване на рака към университета в Кардиф, заяви, че това е потенциално много вълнуващо развитие, което може съществено да увеличи възможностите на науката за разработване на нови клетъчни терапии. Други експерти, цитирани от Би Би Си, допълват, че японското откритие наистина буди сериозни надежди, макар че проучванията още са в начален стадий.

Свързани теми: Мачкането на гърдите спира растежа на тумора

Руски учени откриха как да повишат ефекта от химиотерапията до 3000 пъти

Коледният имел е мощно оръжие срещу рака

Доказаха, че стволовите клетки на рака съществуват

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Учени откриха как да включат на турбо имунната система беше последно модифицирана от: април 14th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *