Коледният имел е мощно оръжие срещу рака

PRINT

Имелът е символ на Рождество в западните страни. Наскоро обаче експерти от Медицинския център Рафаел в Кент откриха, че растението, под което хората се целуват на Коледа, съдържа вещества, които убиват ракови клетки. След това с имела се заеха и учени от университета на Аделаида, предаде DNA India.

Експертите са убедени, че екстракт от имел може да бъде алтернативен способ за лечение на рака на стомаха или пък да се дава като допълнение към химиотерапията. В рамките на проучване били тествани три различни по концентрация екстракти от имел. Учените наблюдавали как действат те върху туморните клетки. Паралелно с това тези препарати и медикаментите за химиотерапия били изпробвани и върху здрави клетки в лабораторни условия.

В края на проучването било отчетено, че един от екстрактите (тип Fraxini) се справил успешно с раковите клетки на стомашния тумор, без да бъде агресивен към здравите. На практика ефективността му била дори по-добра от тази на лекарството за химиотерапия.

Определени концентрации на екстракта от имел може значително да намали преживяемостта на раковите клетки, казват учените в заключение. Те обаче допълват, че за да намери подобен препарат приложение в практиката са необходими още проучвания.

Свързани теми: Откриха механизъм, който пази организма от рак

Ракът на белия дроб настъпва без симптоми

Помага ли билката кръвен здравец срещу рака?

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Коледният имел е мощно оръжие срещу рака беше последно модифицирана от: декември 15th, 2017 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *