Скоро ще лекуват язва с морска вода

PRINT
колко вода да пием

Морската вода може да се използва за облекчаване на състоянието при стомашни заболявания като язва и дори рак, съобщават учени от университета на Тайван. Само че тя трябва да бъде доставена от дълбочина около 200 м. Морската вода може да убие бактерията хеликобактер пилори (Helicobacter pylori), с която на различни етапи от живота си се заразяват около 40% от хората. Именно тя е основният причинител на язвата на стомаха.

При много от хората бактерията не води до никакви усложнения, но при около 15% от заразените тя нарушава защитния слой на лигавицата на стомаха и позволява на стомашния сок да разранява откритата тъкан.

Лечение на болки в стомаха, свързани с хеликобактер пилори

Увреденият защитен слой на стомаха води до появата на редовни пристъпи от стомашно разположение. В дългосрочен план това увеличава опасността от развитието на рак на стомаха.

Стандартното лечение на пациентите с болки, дължащи се на Helicobacter pylori, включва антибиотици и лекарства за понижаване на стомашен сок – инхибитори на протонната помпа. В последно време обаче се появяват разновидности на бактерията, които са устойчиви на лекарства.

Освен това двата типа медикаменти имат различни странични ефекти като главоболие, диария, световъртеж и гадене.

Морската вода може да стане алтернативно лекарство. Засега тя е тествана на животни в японския медицински колеж „Кочи“. Солта е била предварително филтрирана. Така приготвена морската вода от голяма дълбочина успяла да намали бактериите. Учените обясняват ефекта със съдържащите се в нея калцций, калий и магнезий.

Сега в Тайван ще тестват този еликсир и върху хора. 30 пациенти ще пият 200 мл филтрирана морска вода по 4 пъти на ден, а други 30 – обикновена вода. След две седмици резултатите им ще бъдат сверени. Ако резултатите са убедителни, пречистената от солта морска вода може да бъде предлагана като профилактично средство за проблеми със стомаха.

Свързани теми: Може ли хеликобактер пилори да доведе до рак?

Язвата се обажда най-често през пролетта

Хламидиите могат да причинят и тумори

Център „Джон Хопкинс”: Раковите клетки могат да се уморят от глад

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Скоро ще лекуват язва с морска вода беше последно модифицирана от: юни 4th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *