Съставка на кърито пази от диабет тип 2

PRINT

Съставка на кърито може да се окаже ценен помощник за предпазване на високорискови пациенти да развият диабет тип 2. Проучване, осъществено в тайландски университет, показало, че веществото куркумин предотвратило възможността доброволци в преддиабетно състояние да се разболеят.

За тази съставка отдавна се трупат факти, че с бори успешно с възпаленията и оксидадивния стрес в клетките на тялото. И за двата процеса се смята, че стоят в основата на много заболявания, включително и диабет тип 2.

В проучването доброволците в преддиабетно състояние били разделени на две групи. Едната получавала всеки ден таблетка куркумин, а втората – пласебо (безвредно хапче без активна съставка). След 9 месеца 19 от 116 души, които били на пласебо, развили диабет. От другата група 119 участници нито един не се разболял.

Според учените куркуминът подобрява работата на бета-клетките – клетки в панкреаса, които отделят регулиращия кръвната захар хормон инсулин. Противовъзпалителните свойства на съставката ги пазел от увреждане. Проучването е публикувано в научното списание Diabetes Care.

Свързани теми: Полифенолите са най-мощните антиоксиданти, отлагат старостта

Стафидите са перфектният десерт за диабетици

Доц. Даскалова от ВМА: Стволови клетки дават надежда на диабетиците

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Съставка на кърито пази от диабет тип 2 беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *