Работохолизмът вреди… на кариерата

PRINT
стрес на работата

Работохолизмът е пагубен не само за здравето на служителите, но и за постиженията им в службата, установиха италиански учени, съобщава в. „Дейли мейл“. Освен че увеличава психическото и физическо натоварване, вманиаченото висене на работното място до късно и носенето на работа вкъщи намаляват качеството на постиженията и е причина тези хора по-често да боледуват.

Така че, макар и работохолиците да се трудят по-упорито и по-продължително, напрежението на което се подлагат, отнема ефекта от труда им, а изтощението води до повече отсъствия. За да е с оптимално здраве и работоспособност, човек трябва да редува периодите на натоварване с достатъчно продължително „отпускане“ и „възстановяване“.

Учените от университета на Падуа са проследили 322-ма работещи в частна компания 15 месеца. Всеки от тях е попълвал въпросници, с които са установявани степента на работохолизъм. Психофизическото напрежение е определяно чрез лекарски наблюдения. Оценявана е работата им, отчитани са взиманите болнични. Като работохолици се определят хората, които се трудят както обсесивно, така и компулсивно, т.е. вманиачено, без да могат да го преодолеят.

Оставането в службата след края на работния ден и взимането на работа вкъщи, както и невъзможността да се откъснат мислено от служебните задължения означава, че роботохолиците имат много малко време да се възстановят.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Работохолизмът вреди… на кариерата беше последно модифицирана от: май 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *