Причината за пърхота е… в стомаха

PRINT

Нарушената микрофлора на кожата на главата, която се проявява с пърхот, е само следствие от други заболявания. Честото миене и сушене на косата няма никакво значение. Себорейният дерматит – медицинското име на белите люспици, се появява при проблеми в стомашно-чревния тракт, казват водеще руски дерматолози, цитирани от сайта „Медикфорум“.

Различни хронични заболявания в тази област, рязкото отслабване, непълноценното хранене, липсата на витамини А и В, невротични разстройства и лошата грижа за косата са основните причин за пърхота. Хората, които имат проблем с него, първо трябва да оценят качеството на храненето си, а после да тичат в аптеката за препарати, които да прилагат на косата, казва Тимофей Рубник, дерматолог. От менюто трябва да се изключат печени, мазни, мариновани, солени и сладки продукти, по-често да се ядат плодове. Докато пърхотът не отмине да не се ползва сешоар, съветва още лекарят.

Открие ли се себореен дерматит, най-добре е да се направи пълна диагностика на косата. Освен това трябва да се даде кръв за анализ на хормоните и работата на щитовидната жлеза, а също по възможност и ултразвук на вътрешните органи. Само така може да се определи точната причина за дерматита. „Моя пациентка беше пробвала какво ли не като самолечение в продължение на 2 г. Нищо не помогнало, а от косата й се сипеше бял снежец. Пробата за гъбички по кожата беше отрицателна. Тогава я пратих на гастроентеролог. Изясни се, че тя има ерозия на стомаха“, коментира д-р Рубник.

СНИМКА: SXC

[Общо: 9    Средно: 2.7/5]
Причината за пърхота е… в стомаха беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *