Популярна хранителна добавка удължава живота

PRINT
лекарства лечение

Популярната хранителна добавка глюкозамин може е ключът към дълголетие, пише в. „Дейли мейл“. Добавката, направена от черупките на раци, била проверена как влияе върху стареенето на мишки. Така те успели да увеличат продължителността на живота на гризачите с почти 10% , което се равнява на допълнителни 8 г. при един мъж.

Интересното е, че веществото традиционно се взема от хора, които искат да укрепят ставите си и да облекчат болката, дължаща се на артрит. Сега се оказало, че тя може да удължи живота, защото повлиява метаболизма. Д-р Майкъл Ристоу от Швейцарския федерален технологичен институт смята, че полезната съставка може да се използва при хората и като източник на дълголетие.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Генна терапия удължава живота с 35 г.
Разсеяните стареят по-бързо
„Долче вита“ или тайната на италианките за дълголетие
Анти-ейджинг терапията всъщност скъсява живота
Вегетарианско меню е тайната за дълъг живот

Заради способността си да влияе върху метаболизма глюкозаминът може дори да изиграе ролята на профилактика при диабет. Съединението кара организма да използва като източник на енергия не въглехидратите (захар, хляб и тестени изделия), а мазнините и протеините (месо, мляко). Друг плюс е, че глюкозаминът не дава сериозни странични ефекти.

Според д-р Ристоу, въпреки че няма доказателства за ефикасността на глюкозамина за повишаване на продължителността на живота при човека, струва си да се опита хранителната добавка. Препоръчителната дневна доза е 3 -5 грама на ден. Хора с хронични заболявания като диабет, алергии или тези, които приемат варфарин (препарат за разреждане на кръвта) трябва да се консултират с лекар, преди да започнат да пият добавката.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Популярна хранителна добавка удължава живота беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *