Подозират гъбички, че влияят за алцхаймер

PRINT
мозък шизофрения

Нови данни навеждат на мисълта, че гъбичните инфекции може да играят роля за развитите на алцхаймер. Ако теорията за инфекциозния произход се докаже и в нови проучвания, за лечението на болестта ще могат да се използват и противогъбични средства, съобщава Daily Mail.

Откритието е направено, след като учени намерили клетки и отпадни продукти от гъбички в тъканите на мозъка и в кръвта на 11 души, починали от алцхаймер. При хора без симптомите на деменция гъбична инфекция не се откривала.

9 рискови фактора виновни за алцхаймер

В предишни изследвания учените откривали в мозъчните проби на пациенти с алцхаймер генетичен материал от вируси и бактерии. Като потенциални „виновници“ за заболяване били посочени вируси, причиняващи херпес и пневмония. Сега официално причината за алцхаймер е прекомерното натрупване на протеинова плака в мозъка. Не е напълно изяснено обаче, какво освен генетичното предразположение влияе за отключването на болестта. Тестването на препарати, насочени към ликвидирането на тези отлагания, засега не дават достатъчно добър резултат.

Сега обаче учените идентифицирали следи от няколко вида гъбички. Това обяснява различните симптоми при хората. Самите симптоми представляват различен по степен на агресия имунен отговор. Все пак възможно е гъбичната инфекция да не са първопричина, а последствие от болестта – резултат на отслабената имунна система при Алцхаймер.

Източник: Daily Mail

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Подозират гъбички, че влияят за алцхаймер беше последно модифицирана от: януари 30th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *