Откриха: Ракът на гърдата атакува по време на менструация!

PRINT
мамография рак на гърдата

Имунните клетки, които трябва да защитават организма от заболявания, понякога сами може да станат причина за повишаване на риска от рак на гърдата, съобщи ABC News. Това се случва в периода на менструация, когато макрофагите – имунните клетки в гърдите, променят своето поведение.

Феноменът е анализиран при лабораторни мишки в университета на Аделаида. В момента на месечния цикъл имунитетът на женския организъм е отслабен, което позволява на раковите клетки да избегнат унищожаването им от макрофагите и да се скрият от тях. Имунната система на жената не може да работи пълноценно в дните на менструация, заяви доц. Уенди Ингман от научния екип.

Точно тогава макрофагите не помагат на организма, а способстват рака да остане неоткрит от „стражите“ в организма. След като това слабо място вече е идентифицирано, учените обещават да търсят методика за решаване на проблема или как да затворят този временен пробив в имунитета. Следващата фаза на изследването ще бъде осъществена с имунни клетки на реални жени.

СНИМКА: ТК

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Откриха: Ракът на гърдата атакува по време на менструация! беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *