Оптимизмът бил вид самохипноза

PRINT

Защо оптимистите обикновено преуспяват в живота? Учените смятат, че хората с подобна нагласа могат да хипнотизират самите себе си и така да преодоляват трудностите. Колкото повече човек мисли позитивно, толкова повече хубави неща му се случват, твърдят психолози от новозеландския университет „Виктория“.

Самото очакване на нещо хубаво активира зони в мозъка

Те помагат да се преодолеят препятствията и да се изпълни замисленото. Положителните мисли са като вид хипноза, под чието въздействие човек достига набелязаното.

Още като започнем да мислим за нещо положително, което трябва да стане, мислите ни на ниво подсъзнание и поведение помагат за реализацията на мечтата, обясняват учените. Разбира се, оптимизмът не може да създава чудеса, но въпреки това ефектът от това самовнушение е доста по-голям, отколкото хората допускат, добавят психолозите. Той бил в състояние да промени човешкото поведение и да доведе до положителен резултат.

Ако на купон например стеснителен човек си е внушил, че след чаша вино може да стане общителен и популярен, то той наистина ще започне да е държи по-разкрепостено. Ще установява по-лесно контакт с непознати и ще изказва мнението си по различни въпроси. Може да си помисли, че виното е допринесло за промяната, но в действителност човекът ефективно е материализирал представата си за това как може да се промени поведението, тоест получила се е самохипноза, обясняват психолозите. Подобно стоят нещата и в други житейски ситуации.

СНИМКА: АОК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Оптимизмът бил вид самохипноза беше последно модифицирана от: април 12th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *