Онкологичните заболявания и алергиите са свързани

PRINT
лаборатория кръвни изследвания

Има връзка между онкологичните заболявания и алергиите , установиха учени от Университета на Вирджиния, съобщи Journal of leukocyte biology. Известно е, че хистаминът, който е медиатор на алергичните реакции, провокира образуването на имунни клетки, известни като мастоцити. Това се случва, когато в тялото попаднат алергени.

Едновременно с това обаче хистаминът участва във възпалителни процеси и защитава туморите от имунната система. Ако се блокира отделянето на хистамин, туморите ще престанат да растат. Това показал експеримент с мишки, които страдали от меланом.

Наблюденията показали, че хистаминът помагал на миелоидните клетки супресори да оцеляват и да се размножават. В резултат имунитетът отстъпвал, а туморите нараствали.

При това миелоидните клетки супресори активно мигрирали към местата на образуване на раковите клетки, способствайки по този начин за тяхното натрупване в зоната на възпаление и на местата в непосредствена близост до туморите.

Освобождавайки хистамин, мастоцитите допълнително влошавали положението, като поддържали супресорните клетки още повече. Антихистаминовите препарати – цетиризин и циметидин, подобрявали положението. Според учените в кръвта на хората с алергични заболявания циркулират повече миелоидните клетки супресори, отколкото при здравите хора.

[Общо: 3    Средно: 3.3/5]
Онкологичните заболявания и алергиите са свързани беше последно модифицирана от: юни 3rd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *