събота, 20 април, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноНово хапче - пиеш и шофираш

Ново хапче – пиеш и шофираш

Във Великобритания набира популярност таблетката Alcopal, която позволява да пиете и след това спокойно да карате колата си. Тя се предлага от бизнесмена Артър Кибъл за хората, които не искат да броят всяка глътка преди да се качат на колата.

С помощта на хапчето човек може да изпие почти 3 л бира и полицейският апарат за отчитане на промилите няма да го хване, макар че това количество превишава многократно пределно допустимото.

Таблетката вече е забранена в САЩ, но не и във Великобритания. Там всяка година загиват около 300 души заради пияни шофьори. Кибъл обаче уверява, че неговото хапче не обслужва хората, които пият без мярка. Препаратът не позволява на алкохола да се усвоява през стомашно-чревната система и оттам да постъпва в кръвообращението. Ако човек обаче пие много повече над посоченото като максимално допустимо на опаковката количество, ефект няма.

Искам да помогна на хората, които си знаят мярката, допълва бизнесменът. Защо шофьорът на автобус или камион да не може да изпие половин литър бира, преди да тръгне на работа, казва той. Всички съставки на Alcopal бил натурални и безопасни. По думите на Кибъл хапчето се грижело за черния дроб и бъбреците.

Свързани теми: Лекарства за холестерол помагат, прекалим ли с алкохола

Молекула в бирата помага да слабеем

Алкохолик се става и с бира или вино

СНИМКА: АОК

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -