Не пиете достатъчно вода? Идва циститът

PRINT
колко вода да пием

Ако човек приема недостатъчни количества вода, то рискът от инфекции и цистит на пикочните пътища нараства, особено при жените. При тях така или иначе той е близо осем пъти по-висок. Жените боледуват от цистит по-често, тъй като те имат по-къси пикочни пътища и бактериите по-лесно проникват в тях.

Статистиката сочи, че около 15% от жените всяка година се сблъскват с цистит, пише Health India. Причината за него е възпаление на пикочния мехур поради инфекция. Спохожда най-често жените с туберкулоза, диабет, бременните и сексуално активните. Диагнозата се поставя след анализ на урина. Пациентите обикновено се оплакват от болка и кръв в урината. Ако не се лекува, инфекцията може да стигне до бъбреците.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Дюлята помага при цистит, гони и мрачните мисли
Какви изследвания са необходими при уроинфекции
Подходящи ли са добавки при болести на простатата и пикочния мехур?

Лекарите настояват да се обърне внимание не само на лечението, но и на профилактиката на болестта. Бременната по-добре да се откаже от напитки с висока киселинност като кафе или портокалов сок . Те дразнят пикочния мехур. Ако една жена не пие достатъчно вода и пикочния мехур остава празен за дълго време, това създава благоприятни условия за развитие на бактерии.

На ден трябва да се пият най-малко 12 чаши вода, добавят специалистите. Ако има предразположение към инфекции, трябва да се прави редовно профилактичен преглед – на всеки 3-6 месеца. Спазването на добра лична хигиена трябва да се придружава от редовно почистване на ваната и тоалетната.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Не пиете достатъчно вода? Идва циститът беше последно модифицирана от: януари 24th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *