Косата капе? Има няколко причини

PRINT
косопад лечение витамини

Падането на косата е неприятно както за жените, така и за мъжете. Има няколко основни причини, които се крият зад неприятното явление. Ако не става дума за алопеция – патологично обусловено окапване на косата напълно или частично, значи обяснението се крие в начина на живот. Ето и най-често срещаните причини за проблемите.

Косата трудно понася резки температурни промени

Със застудяването в гребена остават все повече косми. Това не е само заради смяната на сезоните. Просто косата понася трудно резките температурни промени – например, ако човек излиза гологлав от добре затоплена стая на студа навън. Затова е необходимо да се носи шапка. Тя се сваля там, където е топло – например в метрото или автобуса.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Чертите на лицето издават скрити заболявания
Кои симптоми издават проблеми с щитовидната жлеза?
Диета лекува кисти по яйчниците

Неправилно хранене ни лишава от важни елементи

За да не капи косата, в менюто всеки ден трябва да присъстват достатъчно продукти, съдържащи протеини и желязо. До загуба на косми се стига и при дефицит на витамините C, B5, B6, PP, а също и на минерали – цинк, калций и магнезий.

Вредни навици

Пушенето и прекаляването с алкохола създават проблеми със съдовете, които нарушават нормалното кръвообращение. Като резултат луковиците на космите не получават необходимите хранителни вещества и са по-слаби.

Промени в хормоналния фон

Те може да са предизвикани от бременността, аборти, използването на противозачатъчни средства, менопаузата и някои ендокринни заболявания. Заболяванията на вътрешните органи често се проявяват като промени във външността. Върху косата и ноктите се проектира най-често черният дроб. За буйна грива той трябва да се пази. Може например да се приемат хепатопротектори на основата на есенциални фосфолипиди. Най-добре да се следи за храната – орехи, ленено масло, нетлъста риба, извара.

Стресът като причина за косопад

Ако сте преживяли силно напрежение и вече сте забравили за него, то косите може да ви напомнят за него. При това стрес за организма може да се окаже нещо, което вие не сте възприели в тази светлина – например наркозата при операция.

Същото важи и за негативните емоционални преживявания. За да се закали организмът по отношение на стреса, приемайте достатъчно магнезий – има много хранителни добавки с него.

Храните, в които той се съдържа, са груханата пшеница, тиквените семки, бадемите, овесените ядки, елдата и други.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 6    Средно: 3/5]
Косата капе? Има няколко причини беше последно модифицирана от: декември 28th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *