Извадиха 3 кг тумор от черния дроб на мъж

PRINT

Три килограмов тумор бе изваден от черния дроб на 58-годишен мъж от Русе, съобщават от болница „Токуда“. Екипът на проф. Радослав Гайдарски извърши сложната интервенция. Без нея скоро животът на пациента щеше да е в опасност.

С прецизно образно изследване било установено наличието на огромен тумор в черния дроб на мъжа. Изваждането му било рисково, но проф. Гайдарски взел решение да извърши интервенцията. В противен случай туморът щял да продължи да расте и би засегнал необратимо дроба.

„Операцията премина успешно, независимо от тежкото оперативно поле. Успяхме да отстраним тумора, който обхващаше целия десен лоб на черния дроб“, обясни проф. Гайдарски. Той допълва, че екипът на Първа хирургична клиника реално е премахнал пет от всичките осем сегмента на жизненоважния орган, отстранен е чернодробният канал и е направена реконструкция със здравите сегменти на черния дроб. Според хирурга по сложност тази операция би могла да се сравнява на чернодробна трансплантация. Ето защо хирурзите се решавали да оперират такива пациенти изключително рядко поради висок риск от усложнения.

В момента мъжът от Русе е стабилен,  възстановява се бързо. Предстои да бъде изписан и да се прибере в къщи при своите близки, като ще посещава болницата само за контролни прегледи.

В Първа хирургична клиника на японската болница се извършва целият обем оперативни интервенции на органите, разположени в коремната кухина. Клиниката е специализирана и в извършването на комплексна онкологична хирургия.

Свързани теми: Как става заразяването с хепатит?

Във ВМА показват нови методи на чернодробна хирургия

СНИМКА: ТОКУДА

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Извадиха 3 кг тумор от черния дроб на мъж беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *