Доказаха: От настинки пази само цинкът!

PRINT
настинка как се лекува

Съществуват различни препоръки как да подсилим имунитета и да боледуваме по-рядко от настинки. Проучване обаче доказа, че витамин С е безполезен като профилактика, въпреки че може леко да намали продължителността на заболяването. Има обаче риск при по-големи дози да се появят гадене, диария и стомашни спазми.

Други популярни средства против простудата са ехинацея, жен-шен, разтривки с камфор, евкалипт и ментол.

Цинкът е много важен за работата на сърцето

За профилактка на настинките най-добре работят добавките с цинк, твърдят учени, цитирани от британския в. „Телеграф“. Ибупрофенът и парацетамолът понижавали температурата, а медът омекотявал възпаленото гърло. Много важно за предпазването от настинки и вируси е редовното миене на ръцете.

Ефектът от цинка бил доказан в две изпитания. Проучванията показали, че децата, които вземат 10 или 15 мг цинков сулфат дневно, е по-малко вероятно да се разболеят и да отсъстват от училище. Според лекарите цинкът ще върши същата работа и при възрастните.

Изпитани домашни средства при хрема, кашлица и синузит

Всеки човек хваща простуда средно 2-3 пъти в годината, а децата под 2 г. – около шест пъти. Обикновено симптомите са болки в гърлото, запушен нос и общо неразположение. Те се проявяват най-силно в продължение на 1-3 дни, но може да продължават 7-10 дни. Понякога заболяването продължава 3 седмици. Само един случай на настинка от всеки 20 се причинява от бактерии, всички останали – от вируси. Затова при такива инфекции не бива да се бърза с антибиотиците. Те се назначават само, ако се развие усложнение – бронхит например.

[Общо: 2    Средно: 3.5/5]
Доказаха: От настинки пази само цинкът! беше последно модифицирана от: януари 4th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *