Борят алергиите с БЦЖ ваксина

PRINT
инжекция

Известната ваксина срещу туберкулоза – БЦЖ, може да се окаже спасение от епидемията от алергии, пише „Хералд сън“. В Австралия провеждат уникален експеримент: стотици новородени ще получат ваксината с цел подобряване на имунната система. По този начин лекарите вярват, че ще намалят също риска от алергии, астма, екзема и сенна хрема.

Австралия спира да плаща с държавни средства БЦЖ ваксината през 1980 г., тъй като тогава се избавила от туберкулозата. Ако експериментът сега покаже удовлетворителни резултати, вероятно ваксината ще бъде върната в задължителния имунизационен календар. Учените от изследователския институт за деца „Мърдок“ са убедени, че препаратът срещу туберкулоза ще свърши работа.

Идеята за акцията сега се обяснява с теорията за стерилната среда. В наши дни бебета се срещат с патогени много по-рядко и тяхната имунна система се отклонява от обичайните задачи, за които природата я е предвидила. В резултат се получав различни имунни нарушения. Ваксината трябва да влезе в ролята на „спаринг партньор“. В проучването ще участват 1400 деца, родени в болницата „Мърси“. 700 от тях ще получат ваксината.

Свързана тема: БЦЖ ваксина помага при диабет тип едно

СНИМКА: ТК

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Борят алергиите с БЦЖ ваксина беше последно модифицирана от: май 1st, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *