6 км джогинг, за да изгорим калориите от бутилка кола

PRINT

За да изгорите калориите, съдържащи се в една бутилка или кенче кока-кола, трябва да тичаме повече от 6 км! Експерти настояват тази информация да се отпечатва върху опаковките вместо данните за броя калории. Така хората ще имат реална представа какво всъщност консумират, пише в. „Дейли мейл“.

В 500 мл кока-кола има 210 калории. За много хора обаче това е абсолютно незначителна информация. Изборът на продукт зависи от познанията за всички възможни ефекти от консумацията му. Проучване на училището за обществено здраве „Блумбърг“ например показва, че когато юношите научат каква физическа активност е необходими за изгаряне на калориите в половин литрова бутилка, се отказват от нея или избират малки разфасовки.

Подобни изследвания, направени в магазините, дали сходни резултати. По този начин общата калоричност на напитките, които хората купували, намаляла от 203 на 179 калории. Потребителите започнали са купуват повече вода – с 1 до 4%. Това важало особено за младите хора. Подобен подход може да сработи и в ресторанти за бързо хранене. Според учени от Университета на Северна Каролина, информацията за необходимата физическа активност, свързана с приемането на повече калории, кара хората да избират по-здравословни храни.

Източник: Daily Mail

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
6 км джогинг, за да изгорим калориите от бутилка кола беше последно модифицирана от: март 24th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *