Реклама
Начало Новини Коледна работилница и игри за деца в събота в София

Коледна работилница и игри за деца в събота в София

0
Реклама

Благотворителна арт работилница за изработване на украса за детски клиники в 14 болници от страната ще стартира на 06 декември 2014 г. (Никулден) в 11 часа. Това ще стане в Националния дворец на децата (бул. „Ал. Стамболийски“ 191), след като бъдат запалени светлините на Коледната елха пред входа. Работилницата е част от Националната инициатива „Приказки без край“. 

Специални гости на събитието ще бъдат лицата на „Приказки без край“ актьорите Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо. Двамата ще се забавляват заедно с децата, като едновременно с това ще им помагат да изработят своите коледни украси за малките пациенти. Освен това Рачков и Бате Енчо ще въвлекат малчуганите в измислянето на нови приказки с помощта на нашумялата в световен мащаб игра Story Cubes.

„Дари Коледно вълшебство за болните деца“ ще продължи и в периода 08-12.12.2014 г. от 14:00 до 18:00 часа в НДД. Част от изработената от децата Коледна украса ще бъде връчена на специално детско празненство в Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София през следващата седмица. Всички останали украси ще бъдат дарени на детските клиники, част от „Приказки без край“, лично от аниматорите на инициативата.

Реклама

Националната инициатива „Приказка без край“ се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Заповядайте и Вие!

Реклама

Exit mobile version