Женкар или егоист? Лекувайте мъжа с хомеопатия

PRINT

Бизнесът или службата са тема номер едно за мъжа до вас? Пренебрегва семейството, не търпи различно от своето мнение и е емоционално студен? Хомеопатията може да помогне, казва индийският проф. д-р Аджит Кулкарни. ЗА пореден път той гостува у нас по случай Световната седмица на хомеопатията. Тази година темата е „Да отгледаш мъж“, а последната безплатна лекция по темата с лектори д-р Мария Папазова и д-р Дора Пачова ще се състои във Велико Търново на 24 април.

Силният пол е подложен на огромен натиск в съвременното общество – да постига непременно успех и да демонстрира благосъстояние, а това понякога го завърта в спиралата на нескончаем стрес тласка го към неадекватно поведение, разказа гостът по време на гостуването си в София. Резултатът е съсипано здраве.
Дисбалансът между мисли, чувства и действия може да отключи сериозни здравословни проблеми. При мъжа те често засягат и сексуалното му поведение.

Има три утвърдени от над 200 г. хомеопатични лекарства, които помагат при различните здравни и полови смущения, посочва проф. Кулкарни. Ликоподиум например може да повлияе една тревожна личност, човек, който е отвътре слаб и неуверен. Обикновено той хвърля неимоверни усилия да изгради имидж, за да се представи като по-силен и влиятелен, отколкото е. Носи свръхамбиция и ранима гордост, която му създава само проблеми. Това лекарства се предписва и при импотентност.

Типичният пациент често се пази от нова връзка, от страх да не се изложи, посочва проф. Кулкарни. Още от неговите характерни черти: манипулативен, загрижен, емоционално сух, женкар, потаен, липсва му истинска увереност, упорит и високомерен, доминиращ, изискващ, обича властта. С една дума – егоист. Някои мъже пък влизат в друг капан – компенсират стреса с много стимуланти – алкохол, цигари, дори дрога. Гледат на живота откъм лъскавата му страна, за тях той се свежда само до работа, жени и пари. Такъв човек живее с работата си, рядко е вкъщи, пътува непрекъснато. Гневен, не понася да му противоречат, трудолюбив е, но разбира живота главно като бизнес и пари. Стресът, на който е изложен, обаче рано или късно разклаща здравето му. Това е типичният пациент за Нукс вомика – основно мъжко лекарство, казва проф. Кулкарни. То помага и на хора, които упражняват предимно умствена работа и водят заседнал начин на живот. Този начин на живот нерядко се свързва с високо кръвно налягане, храносмилателни проблеми, импотентност, депресия и разстроен метаболизъм.
Третото хомеопатично лекарство за мъже е Стафизагрия. То е за хора с много фантазии и очаквания, но малки възможности и лоши резултати в леглото. Сексът е много важен за тях, но често имат сложни отношения с партньора си. Най-малкият отказ за тях е обида заради прекалената им гордост.

Българският мъж живее средно със 7 г. (70,4 г.) по-малко от жената у нас (77,8 г.). Над половината смъртни случаи са заради болести на сърцето (27%) и инсулти (27%), сочат данните на Евростат за страната н и. По-ниската продължителност на живота е, защото мъжете не се отнасят с нужната отговорност към здравето си, посочва проф. Кулкарни. Това обаче е така не само в България, но и в другите държави. Високото кръвно, диабетът и инсултите са предимно „мъжки“ болести навсякъде по света. Разболее ли се обаче главата на семейство, страдат всички наоколо. А болестите често тръгват от погрешни мисли, довели до погрешен начин на живот.

Здравето се свързва не само с физическото ни тяло, но и с мислите, емоциите и душата, изтъква професорът хомеопат. Разбиранията на хората в Индия за човешката природа са свързани със системата от седем чакри в нашето тяло. Символът на духовната енергия е кундалини – нейният ценър е в основата на гръбначния стълб. Ако чакрите са разбалансирани, то това е, защото има дисбаланс на ниво мисли, чувства и действие, казва Кулкарни. фундаментален за нашето съществуване е начинът, по който сме се научили да мислим. Към него добавяме емоции и чувства, в резултат предприемаме някакво действие. Този погрешен модел на мислене, погрешни емоции и поведение са трите неща, които разбалансират енергийните центрове.

Наред с манталитета, има и много други фактори от съвременния начин на живот, които се отразяват негативно на мъжката фертилност. Неслучайно проблемът с подвижността на сперматозоидите, а оттам и намаленият шанс за създаване на поколение, е доста разпространен в наши дни. Тесните дънки и стегнатото бельо не осигуряват необходимото охлаждане на тестисите. Почти всекидневно сме в контакт с пестициди, олово, бои или радиация, посочва още проф. Кулкарни. Малцина се замислят, че вреди дори редовната употреба на пластмаси – всички те съдържат химикала бисфенол, който обърква хормоналната система. Гледането на телевизия с часове, лаптоп в скута са други лоши привички, както и комбинацията на алкохол с цигари. Мъжкото здраве страда също от повишения прием на женския полов хормон естроген с различни храни. Освен това силният пол сякаш по-често се хвърля на вредни храни като бързите закуски, които водят до дефицит на витамини и микроелементи.

Шуслерова терапия укрепва силите и нервите

На фона на тази картина е важно да разберем ролята на хомеопатията и шуслеровата терапия за възстановяване на здравето изтъква индийският учен. Те разглеждат психиката и тялото като една цялостна система. Солите на д-р Вилхелм Шуслер са важно средство за справяне със стреса и други негативни последици от съвременния начин на живот, посочва Кулкарни. Основна сол е номер 5 (калиум фосфорикум). Тя е подходяща за напрегнати хора, чийто организъм е обременен с токсини, които са затрупани с работа, не могат да се справят и не издържат повече. Оплакват се от тревожност, нервно изтощение, неспособност за концентрация и за разбиране, депресия, сексуална немощ и фригидност като последствие от стреса. Тази сол помага на нервната система – фосфорът е основен минерал за нервите. Друга важна сол е номер 8 (натриум хлоратум). Показана е при стрес и хормонални нарушения, силни чувства като скръб, уплаха и гняв, изброява проф. Кулкарни. Дава я още на мъже, които се карат с близките или са депресирани, особено при хронични заболявания. Подходяща е и при хипертония, защото регулира усвояването на натрия в организма. Сол номер 11 – силицея, пък помага, когато мъжът се бори с инфекции или страда от варикоцеле – разширени вени на тестисите. Здравето на силния пол обаче е мисия невъзможна без разбирането и подкрепата, които получава вкъщи от най-близките хора, обобщава професорът.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Женкар или егоист? Лекувайте мъжа с хомеопатия беше последно модифицирана от: април 20th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *