Реклама
Начало Новини Две кивита на ден заменят аспирина

Две кивита на ден заменят аспирина

0
Реклама

Вместо  аспирин, който се назначава традиционно на хората със сърдечносъдови проблеми за предотвратяване на тромбоза, норвежки учени предлагат те да хапват по-често киви. Проучването им показало, че в борбата срещу появата на кръвни съсиреци, кивито е толкова ефективно, колкото и ацетилсалициловата киселина

Реклама

Ежедневната консумация от две до три киви намалява само за месец с 18% риска от образуването на кръвни съсиреци при хора със сърдечносъдови аномалии. Благоприятният ефект е заради способността на зеления плод да гори мастната тъкан, която блокира артериите.

В същото време кивито намалява и нивата на „лошия“ холестерол – това са вредните мастни киселини в кръвоносните съдове. Те падали веднага с 15%. Според експерти качествата на плода са толкова ценни за човешкото тяло, защото предоставя перфектния баланс на хранителни вещества – богат е на фибри, съдържа много витамини и аминокиселини. Редовната му консумация не само нормализира кръвното налягане, предпазва от сърдечносъдови заболявания, но също така насърчава и по-доброто храносмилане.

Свързани теми: Ниски дози аспирин пазят от рак

Болкоуспокояващите пазят от два вида кожен рак

Ягодите – идеалната храна за диета

СНИМКА: SXC

Реклама

Exit mobile version