Реклама
Начало Любопитно Зов за помощ: Помогнете на Илиян да прогледне!

Зов за помощ: Помогнете на Илиян да прогледне!

0
Реклама

Помогнете на сина ми да прогледне, моли Боряна Цветкашка. Синът й Илиян Иванов се ражда недоносен 920 грама. Поради ниското тегло и дългия си престой в кувьоз лекарите поставят диагнозата ретинопатия, което на практика значи слепота. Обявяват, че детето ще остане сляпо. Родителите обаче не губят надежда и търсят медицинска помощ в Италия.

Реклама

В болница „Джемели“ в Рим успяват да спасят малка част от зрението на лявото око, но тъй като терапията е закъсняла поради липса на средства, дясното око не е добре. Д-р Доменико Лепоре, лекуващ лекар на Илиян в Италия, препоръча на родителите болница в Лондон, в която могат да подобрят още повече зрението на лявото око, а и ще премахнат срастванията на дясното, защото имат по-добра апаратура. Редакцията на БоленЗдрав разполага с медицинската документация на детето.

Като всеки родител опитвам всички възможно, за да помогна на детето си да прогледне, споделя Боряна. От 2005 г. до момента семейството има редица престои в чужди клиники. През една от годините Илиян е подпомаган от Българската Коледа, но в повечето случаи се налагало семейството само да набира средства. Затънали в заеми и затова не успели да вземат нов, когато получили офертата от болницата в Лондон. Сумата не е непостижима – нужни с 2000 британски лири или около 4400 лв. Срокът обаче е кратък – детето трябва да пътува натам на 5 юни. (Вижте поканата вдясно)clipboard01

Майката моли всеки, който може да помогне, макар и с малки суми.
Ето нейната сметка:

Боряна Цветкашка

UniCredit Bulbanc
BIC:UNICRBGSF
BG34UNCR76301077143500

За връзка със семейството: b0446206760@abv.bg

 

Реклама

Exit mobile version