четвъртък, 20 юни, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноЗлатните бижута носят депресия, а сребърните успокояват

Златните бижута носят депресия, а сребърните успокояват

Материалът, от който се правят бижутата, има пряко влияние върху психо-емоционалния фон на човека. Има например ново проучване, което показва, че златото може да доведе до депресия, защото увеличава негативните емоционални изблици, пише сайтът „Segodnya.UA“. Проучването е на канадски учени.

Златото стимулира активирането на всички процеси в мозъка, но в същото време потиска метаболизма на тялото. В резултат се наблюдава мощен изблик на негативни емоции. Това ясно се видяло в рамките на проучване с няколко хиляди души. Някои от тях винаги носели златни бижута. Оказало се, че доброволците, които не носели златни бижута, са по-издръжливи и устойчиви на стрес.

Затова експертите не препоръчват носенето на злато през деня, нито пък да спим с такива бижута. Сребърните бижута не влияят толкова върху нервната система. Напротив, доказано е, че те дори успокояват (намаляват активността на нервната система) и могат да помогнат при главоболие. Друг плюс е, че среброто притежава мощен антибактериален ефект.

Източник: Segodnya.UA

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -