сряда, 22 май, 2024
- Реклама -
НачалоЛюбопитноВкаменено бебе откриха в утробата на 84-годишна старица

Вкаменено бебе откриха в утробата на 84-годишна старица

Шок се изписал по лицата на бразилски лекари, когато открили в тялото на 84-годишна жена плода на нероденото й преди 40 г. дете, съобщават „Дейли мейл“ и „Дейл мирър“. Неочакваното откритие било направено, след като жената потърсила медицинска помощ със силни болки в областта на корема.

След като лекарите видели необичайната рентгенова снимка и разпитали жената, тя признала, че е била бременна преди повече от четири десетилетия. Така медиците поставили рядка диагноза: откритото в корема образувание е плод, който се е развивал извън матката и в крайна сметка умира. Организмът на жената не бил в състояние да се освободи от плода, затова се заема да го изолира. Нероденото бебе било обвито в плътен слой  калций, превръщайки го на практика в истинска вкаменелост.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Д-р Пачова: Възпитанието на бебето почва още в утробата
Пренаталният опит слага отпечатък на целия съзнателен живот
Светлината важна за очите на нероденото бебе

По време на бременността жената изпитвала болка. Тогава тя отишла на лечител, който й дал някакъв цяр. След приемането му коремът й спира да расте, а бебето не се движело повече. Това накарало жената да мисли, че лекарството е предизвикал аборт.

Скорошно рентгеново изследване обаче показало ясно вкамененото бебе – то имало лице, кости на ръцете, краката, ребрата и гръбначния стълб. Вероятно е починало на 20-28-ата седмица от бременността. Сега на жената била преложена операция, но по някаква причина тя не искала да се освобождава от плода.

 

Свързани публикации
- Реклама -

ПОПУЛЯРНИ

НОВИ

- Реклама -