Реклама
Начало Любопитно Върнаха към живота жена, била в клинична смърт за 42 минути

Върнаха към живота жена, била в клинична смърт за 42 минути

0
Реклама

41-годишната Ванеса Танасио буквално живее втори живот, след като лекари успяха да я върнат към живота след 42 минути, прекарани в клинична смърт, съобщава австралийската преса. През това време реаниматорите не се отказали да се борят за пациентката си и не спирали да й правят сърдечен масаж. Майката на две деца  била докарана по спешност в болница в Мелбърн миналата седмица след спиране на сърдечната дейност заради
запушена артерия. Малко след приемането й тя е обявена за мъртва. Лекарите използвали външния сърдечен компресор „Лукас 2“, за
да може да се оросява мозъкът, докато кардиологът Уоли Ахмар отворил артерията, за да я отпуши. След като било възстановено преминаването на кръв през артерията, сърцето започнало да бие нормално. Кардиологът разказа, че няколко пъти е използвал дефибрилатор и е прибягнал до различни медикаменти.

Въпреки това той нарича възкръсването на жената чудо, защото не допускал, че само дни след драматичната случка Ванеса може да е в толкова добро състояние. Пациентката преди това не е имала кардиологични проблеми.
„Спомням си, че бях на канапето, след това на земята, след това как пристигнах в болницата. След това ми липсват два дена – разказа Ванеса Танасио. – Бях мъртва един час, а по-малко от седмица след това съм в отлична форма. Това е сюрреалистично“.

Реклама

Свързани теми: Обясниха как възникват преживяванията, близки до смъртта

СНИМКА: ТHE AUSTRALIAN

Реклама

Exit mobile version